"I blog about what i love, what i like & whatever i felt"....

30 January 2013

Makan Lagi!!!

Kali nie aku dok entri psal makan sebab aku & en. hubby memei kaki makan..kikiki..Kiteorg klu dah dpt mkn xhengat ape sudah..buat kata mak aku dah xpandang kiri kanan klu dpt mkn...hahahaha..

Aku teringin b'benau nak makan ikan bakar..Alhamdulillah semalam dapatlah jgak aku mkn..seronok sgt..kikikiki..
 


Dalam perjalanan menuju ke destinasi dah wat discussion ngan en,hubby menu: ikan siakap bakar(sebelah), sebelah lagi ikan siakap msak 3 rase, sotong goreng tepung, yg paling best & favourite aku ketam black pepper, kupang msak smbal...wahhhh!! meriah2 huahuahua...



 pilih2 jgn xpilih...


 view di medan ikan bakar muara sg. duyong

 otw sempat lagi!!!!

 en. hubby..

 

 Ketam Black Pepper

 sotong goreng tepung & sebelah siakap bakar

 hahahaha b'ia2 en. hubby mkn..klu dia tau aku snap gmbo nie mampus wakakaka..sekali tgk saling xtumpah mcm danish.."danish2 wat bucuk camner syg"??cam babah dia kahkahkah...









29 January 2013

Teman En.Hubby Shopping & Mkn2

Erm..Akhirnye yg di idamkan dah dpt.. :P

 Sukenye ati dia....

Yg Mne Pilihan hati....??? yg aku suke pilihan en.hubby kikiki..no.3 dr atas..(Porsche)

 Ahakss!!! 

 Wahhhhhh!!!! baru nmpak macho.. :P



Dah kepenatan menemani en.hubby piut dah b'bunyi xlarat nak jln jauh2 lagi nie menu yg kami makan...layanzzzzzz...










My Hobby dulu, kini & selamanye

Kali nie aku nak entri tentang hobi aku..iaitu b'karaoke..nielah  salah satu aktiviti aku bila kelapangan yealah zaman dah berubah dulu zaman remaja selalu jgak pegi.. La nie dah berumahtangga bnyak perkara yg perlu d'settlekn..walau camner pun aku tetap mencuri masa untuk release b'sama hubby & family..memang besttt!! Bagi aku b'karaoke adelah salah satu terapi untuk m'hilangkan kebosanan & stress..dpat aje nyanyi hilang smua problem seperti suara yg kuar tu mcm tu lah msalah tu kuar tau!!!wakakakakaka...

 
Biasenye tempat karaoke yang paling aku suka di Dataran Family Box di Dataran Pahlawan Bandar Hilir, AEON Jusco Bandaraya Melaka aje..klu ade kesempatan nak try lak kat Dream Box di Dataran Pahlawan tu..mcm besttt..hihihi

Last aku gie sabtu lps bersama hubby dan ank2 saudaraku iena & ieka..nak di jadikan cerita + pelik & hairan aku xprasan nak snap gmbo klu x aku la RAJA segala b'gambo hahahahaha...wat kta hubby betapa xcited istri abg nak melalak smpai terlupe nak amik gmbo..penat aje aku membawa ipad dah le berat smpai skit bahu aku!!! tiada gunanye kikikikiki...adoyai...

So..xde foto nak aku uploadkan huhuhuhu..tapi aku nak upload lagu2 yang WAJIB aku nyanyi......hahaha...

 lagu nie memei wajib nyanyi klu x sumbanglah suasana hahahaha

lagu nie pon!!!





 



 




duet ngan hubby..

Dan akan dtg nak try bwak lagu nie..jeng..jeng..

ahak!!! joget bali itewww!!!





28 January 2013

Salam Maulidur Rasul 1434H

 

Kini sambutan Maulidur Rasul telah memasuki tahun 1434H pada 12 r'awal..Lazimnye pada setiap tahun umat islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad S.A.W dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainye..Banyak kelebihan & keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah S.W.T kpd mereka yg dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Alhamdulillah aku jugak xt'lepas mengikuti perarakan mewakili Jabatan...tapi nak dijadikan cerita aku nie p'gambilan yg second coz ade yg tarik diri..so aku lah penganti!!!! :( yg haruk pikuknye nak mencari tailor utk jahit baju aku!! last2 minit tp syukuran kakak kwn 1 opis leh tolong jhitkan..AMIN..:) pastu yg bestnye siap sempat b'manik itew tau..jgn jealous.....

Mai2 tgk foto2 ku...

hahaha tu aku ngah pin2 gitu..br la proses jahit ..

time kijo xde leh la layan wat kat opis hihihi :)

 mok cik ngah tekun jahit tu..kikiki :P
 
 ahak!!! m'nambahkan idupan liar gituuuu kikiki (manik2) :)





  



15 January 2013

BlOcKiNg CoLoUr


Hai uooolssss...kali nie aku nak entri psal "colour blocking" so uoollsss tau x ape tu colour blocking?? :P
 
Seingat aku zaman sekolah dolu2 suke giler tengok cikgu yang cun melecun pndai bergaya..yg bestnye cikgu2 aku tu isnin color merah, selasa color hijau pastu dari atas hingga ke bawah klu merah segala2nye merah lah gamaknye..tudung merah, baju merah, kasut merah, handbag punggg merah mak ngahhhh!! hahaha tapi zaman dah berlalu...berlalu mengikut peredaran zaman..

Now trend "blocking colour" ni lain ..menggunakan kombinasi colour yang bertentangan gituuu!!so si pemakai nampak berani & menonjol sgt... i like sesangt2 tau..Bagi aku x smua orang berani nak mengayakannye dan pd aku ianye senang utk suai padan kan coz susah nak silap suai la ngan color ape pon ok(utk aku ler xtau org lain tgk pelik!! lantak pi la org nak kta apepon!!) yang pasti bagi aku very fashionista beb!!



 Kalau kite lihat skrg bdak2 muda mudi sering mengayakan legging @ jeans skinny pelbagai color kan..? aku pung camtu minat giler ngan skinny jeans & palazo pelbagai color xkira org nak ckp ape..yg paling penting mok cik nampak trendy & muda remaja gitu!! ko ade??!! kikiki so x payah amik pduli sgt la org nak kata ape..walau pun mok cik dah 3 series kannnn tatap meletop hahahaha..poyozzzz!!!klu leh smua color skinny jeans & palazo  aku nak beli.. :)

Uoollssss...mok cik nak bgtau 1 lagi yang paling mok cik suke GILER org giler pon xcam mok cik nie..kikiki..sampai poning pale hubby mok cik iaitu tudung FAREEDA Nyata Jelita gitu..colour blocking gituuu kannnn!!! Ha!! jgn jealous..!!dosa tau!!!hahaha..trend la nie FAREEDA pun mnggunakan colour blocking sgttttt besttt...

 


Contoh penggunaan colour blocking..meh jenguk mok cik yg stylo nie eceh!!melauat yea rileks arrrr...hahahaha..jommmmm...!!!!



 (mok cik lupe nak upload palazo yg lain..mok cik ade jgak color hijau, biru elektrik & merah)







Nie aje lah yg mampu d'upload malas nak msuk bbnyk hahahaha...
&
 adoyai..mok cik dah malas nak rotate foto nie sori klu skit tengkok yea :P..Peace!!! :)




13 January 2013

Menjaga Hati

Aku terlalu menjaga hati orang..ntahlah maybe dah ketntuan ALLAH aku camnie..Aku sanggup menahan perasaan dan untuk meluahkan kerna aku tak mahu melukakan hati orang..Percaya atau tak akhirnye hati sendiri yg disakiti..

Adekah ini dinamakan lumrah kehidupan?? tetapi hkikatnye aku tidak mahu ianye terjadi kerna betapa sakitnye "menjaga hati". Kadang-kadang terfikir bilakah tiba masanye mereka2 yg dijaga rapi oleh hati aku mahu menjaga hati aku pulak??!!!!

Acap kali aku berada di dalam situasi membenarkan ape yg mereka kata hakikatnye ianye tak seiring dengan apa yg kite lemparkan diwajah @ tutur kata..

Hakikatnye aku bukan seorang HIPOKRIT..aku benci dengan org yg tak pandai menjaga hati orang lain..sebagai manusia dimuka bumi ini jgnlah kite rase KITE SAJE YG BENAR&BAGUS..hakikatnye kite tak tau penilaian org pada kite..berfikir sebelum hendak berkata-kata..jgn sampai melukakan hati orang lain..
Jalan terbaik utk aku biarlah aku menjaga hatiku sendiri..walau dengan ape cara pun...